Search
Close this search box.
Global Medics gewrichten

Nutritionele ondersteuning voor de gewrichten bij paarden.

In de paardenwereld komen gewrichtsaandoeningen maar al te vaak voor. Blessures aan gewrichten en omliggende weefsels bij paarden behoren tot de grootste angsten van elke paardeneigenaar, of het paard in kwestie nu een topatleet, een geliefd seniorpaard of een fokmerrie met een kostbare lading betreft. Paarden met gewrichtsproblemen hebben moeite om optimaal te presteren, kunnen ongemakken ondervinden en hun carrière kan ongewild worden ingekort.

Elk jaar besteden dierenartsen talloze uren aan de moeilijke taak om de gezondheid van manke paarden te bevorderen en optimaal te laten presteren. Dierenartsen geloven steeds meer dat het eigen lichaam van een paard kan bijdragen aan zijn eigen herstel met de juiste middelen. Door specifieke vitaminen en mineralen toe te dienen, worden de gewrichten preventief ondersteund. Bovendien helpen supplementen om een bijdrage te leveren in het herstelproces na een blessure.

De vijf meest voorkomende oorzaken van gewrichtsaandoeningen bij paarden

Ontsteking
Het lichaam reageert wanneer er zich een ontstekingsreactie voordoet en dit is een belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Langdurige blootstelling aan ontsteking is echter schadelijk en draagt in hoge mate bij aan gewrichtsproblemen bij paarden.

Overmatige vrije radicalen
Vrije radicalen kunnen het hyaluronzuur in het gewrichtsvocht afbreken. Dit gewrichtsvocht is van belang om de gewrichten te beschermen, te smeren en een soepele beweging mogelijk te maken.

Genetica
Sommige paarden erven de neiging tot het ontwikkelen van artrose op basis van genetische aanleg.

Zware inspanningen
Blessures door overmatige inspanningen dragen vaak bij aan de ontwikkeling van gewrichtsproblemen, ondanks het feit dat lichaamsbeweging essentieel is voor de soepelheid en het behoud van gezonde gewrichten.

Natuurlijk verouderingsproces
Normale gewrichtsslijtage is een gevolg van zowel de dagelijkse routine als van lichamelijke activiteit. Het verouderingsproces wordt versneld door langdurige blootstelling aan vrije radicalen en ontstekingen.

Welke ingrediënten zijn essentieel in een gewrichtssupplement voor paarden?

Global Medics gewrichtssupplementen Arti-Gold, Arti-Sport of Top-Joint bevatten essentiële aminozuren, vitaminen en sporenelementen voor de dagelijkse gezondheid van paarden, en zijn ontwikkeld in de klinische praktijk om de snelheid en kwaliteit van de genezing na orthopedische chirurgie en blessure’s te versellen. Glucosamine en krachtige antioxidanten helpen ontstekingsreacties in het lichaam te verminderen en hebben een verzachtende werking op het bewegingsgestel.

Global Medics gewrichtssupplementen gaan verder dan dat alleen om de gewrichten van uw paard in topconditie te houden. De ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om een synergetisch effect te creëren met als gevolg dat de gewrichten van uw paard continu ondersteund worden. Een combinatie van ingrediënten waaronder glucosamine, collageen, MSM, duivelsklauw, hyaluronzuur en andere helpen om het gewrichtsvocht soepel te houden en bevorderen het herstel nadat er beschadiging van de omliggende weefsels optreedt.

Preventie van gewrichtscomplicaties bij paarden

Het belang van preventie wordt meer dan ooit onder de aandacht gebracht door middel van klinische studies. Gebleken is dat conventionele therapieën voorgeschreven door uw dierenarts in combinatie met nutritionele ondersteuning door middel van supplementen de gewrichten in de loop der tijd langer gezond houden.

Ontdek meer blogberichten

Maagzweren-bij-paarden

Maagzweren bij paarden

Maagzweren bij paarden zijn veelvoorkomende maar vaak over het hoofd geziene problemen die aanzienlijke invloed kunnen hebben op de gezondheid en prestaties van paarden. Ze

Lees meer »