Global Medics heeft in de paardensport naamsbekendheid bekomen door haar hoogwaardige supplementen. Op nationale en internationale wedstrijden zijn de producten van Global Medics vaak in concourskasten terug te vinden. Onder andere gesponsorde ruiter Constant van Paesschen gaf eerder al aan dat hij erg tevreden is over de producten van Global Medics voor zijn paarden. Global Medics brengt niet enkel producten voor paarden op de markt, maar ook in de humane geneeskunde heeft Global Medics inmiddels een goede naam ontwikkeld. Maar hoe kwam die samenwerking tussen humane en veterinaire geneeskunde tot stand?

Het eerste veterinair product verscheen in 2006

“Eigenlijk is dat een grappig verhaal”, vertelt de familie Gijbels, de ontwikkelaars van Global Medics. “In 2006 kwam onze eerste veterinair product voor paarden op de markt. Dit was in samenwerking met verschillende onderzoekers en dierenartsen. Arti-Gold was meteen een succes: het bleek zo goed te werken dat zelfs paardeneigenaren het product innamen. Al snel werd er opgemerkt dat ook bij mensen de bewegingsvrijheid snel toenam. Een echt paardenmiddel, zeg maar” vertelden ze.

Supplementen bij gewrichtsproblemen

“Vandaar kwam het idee om het product ook voor menselijk gebruik te commercialiseren. Zo is de humane variant ontstaan. Het gamma voor humane geneeskunde is nog niet zo uitgebreid als dat voor paarden maar vooral voor gewrichtsproblemen en artrose bieden deze producten verlichting. De producten van Global Medics worden geproduceerd in een “Feed Chain Alliance” gecertificeerd bedrijf en voldoen aan alle richtlijnen van de standaard.

De Arti-Forte helpt mensen om hun bewegingsvrijheid te bevorderen. Humane gebruikers die hun energielevel wat willen verhogen, hebben baat bij Arti-Sport, een product dat ook in ons gamma voor paarden zit. Globulan wordt gebruikt om irritaties in de gewrichten te verminderen, zoals P-Block. Dus als je op zoek bent naar een paardenmiddel, maar dan voor humaan gebruik, ben je bij Global Medics zeker aan het juiste adres!”, besluiten ze.

Bestel de humane producten van Global Medics hier: