Zoek
Sluit dit zoekvak.
Pro-Motion

Groenlipmossel voor paarden: Een all-in-one ingrediënt

Wat is groenlipmossel?

De groenlipmossel is een weekdier dat in de wateren van Marlborough Sounds in Australië leeft. Zoals de naam al prijsgeeft, is de groenlipmossel gemakkelijk te herkennen aan de rand van zijn schelp die fel groen gekleurd is.

De Marlborough Sounds zijn een van de zuiverste wateren van de wereld, en enkel hier kan de groenlipmossel overleven. Daarom kreeg dit gebied een beschermde status, en wordt de waterkwaliteit continue streng gecontroleerd.

Groenlipmossel zit boordevol goede ingrediënten

Groenlipmossel staat bekend als een krachtig voedingssupplement dat op vele vlakken bijdraagt aan de gezondheid van zowel mens en dier.

Omdat de groenlipmossel enkel gedijt in een erg zuiver en rijk leefgebied, bevat het een hoop essentiële en natuurlijke ingrediënten die bijdragen aan goede gezondheid. Enkele van deze ingrediënten zijn omega-3 vetzuren, glycosaminoglycanen, furaanvetzuren en antioxidanten.

Omega-3 veturen
De groenlipmossel is dé ultieme bron als het gaat over omega-3 vetzuren. Deze essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren zijn enorm belangrijk aangezien het lichaam deze nauwelijks zelf of simpelweg niet zelf aanmaakt. De vetzuren ETA, EPA en DHA zijn gekend voor gezondheidsvoordelen waaronder gezonde gewrichten en een optimale werking van het hart en de hersenen.

Glycosamineglycanen zijn een natuurlijke bron die bijdragen aan de collageenrijke weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen, bindweefsel en tussenwervelschijven. Opnieuw zeer belangrijk voor zowel sportpaarden als recreatiepaarden, die vaak bereden worden en deze ondersteuning goed kunnen gebruiken.

Daarnaast zijn er de furaanvetzuren waar groenlipmossel van vol zit. Tot enkele jaren geleden dacht men dat enkel de complexe omega-3 vetzuren die in het weekdier aanwezig zijn de reden waren voor de ontstekingsremmende kracht. Recenter onderzoek toont nu aan dat furaanvetzuren ook een ontstekingsremmende werking bieden.

Antioxidanten
Tenslotte is groenlipmossel rijk aan antioxidanten. De antioxidanten uit het weekdier helpen lichaamscellen en weefsels te beschermen tegen vrije radicalen, waardoor het ook de vroegtijdige veroudering tegengaat.

Groenlipmossel voor paarden

Voor paarden die kampen met bewegingsproblemen door stramme gewrichten zijn supplementen met groenlipmossel een perfecte oplossing. Het ondersteunt bindweefsel, pezen en kraakbeen én het bevordert de ontwikkeling van gewrichtsvloeistof. Het is als het ware een alles-in-één oplossing!

Door te kiezen voor groenlipmossel vermijd je ook het gebruik van NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers) en kies je voor een natuurlijk alternatief. Groenlipmossel werkt effectief, maar heeft in tegenstelling tot deze veel gebruikte pijnstillers geen negatieve bijwerkingen, zelfs niet wanneer het gebruikt wordt in hoge dosissen.

Bij Global Medics kozen we ervoor om groenlipmossel te verwerken in Pro-Motion. Pro-Motion is een supplement met een verzachtende werking op stramme gewrichten en ondersteunt het volledige bewegingsstelsel. Door een evenwichtige combinatie van alle natuurlijke ingrediënten die Pro-Motion bevat, zal de activiteit en prestatie van je paard opmerkelijk verbeteren. Bij paarden met chronische gewrichtsaandoeningen kan het gecombineerd worden met een product dat de gewrichten dagdagelijks ondersteunt, zoals Arti-Sport, Arti-Gold of Top-Joint.

Let op, Pro-Motion kan niet gebruikt worden op wedstrijden door de toevoeging van Harpagophytum. Voor wedstrijdpaarden kan er 48 uur voor de aanvang van de wedstrijd overgegaan worden op P-Block of Top-Competition.

Ontdek meer blogberichten

Maagzweren-bij-paarden

Maagzweren bij paarden

Maagzweren bij paarden zijn veelvoorkomende maar vaak over het hoofd geziene problemen die aanzienlijke invloed kunnen hebben op de gezondheid en prestaties van paarden. Ze

Lees meer »