GLOBAL MEDICS

SUPPLEMENTEN

YOUR PARTNER IN HUMAN HEALTHCARE+

Houd uw lichaam in topconditie

Bij Global Medics zijn we ervan overtuigd dat een heldere geest in een krachtig lichaam voor de perfecte balans zorgt. De juiste voeding kan daartoe bijdragen, aangevuld met de juiste voedingssupplementen. Zo blijft u gezond, zowel fysiek als mentaal. Met onze reeks Human Healthcare supplementen ondersteunen wij waar nodig.

Glucosamine

Glucosamine is een kleine aminosaccharide die het kraakbeenmetabolisme ondersteunt. Het vormt een belangrijke bouwsteen voor onze kraakbeencellen. Bijgevolg ondersteunt glucosamine het behoud van kraakbeen en gewrichtsvocht. Glucosamine remt bijkomend de productie van bepaalde enzymen die schadelijk zijn voor het kraakbeen.

Chondroïtine

Chondroïtine zorgt ervoor dat het gewrichtskraakbeen water kan vasthouden waardoor het schokbestendiger wordt. Chondroitinesulfaat remt net als glucosamine de productie van bepaalde enzymen die schadelijk zijn voor het kraakbeen.

Collageen type II

Collageen type II is het hoofdeiwit van kraakbeen in zijn meest pure vorm. Deze lichaamseigen stof is verantwoordelijk voor de sterkte en elasticiteit van het kraakbeen. Collageen type II werkt uiterst krachtig in tegenstelling tot het klassieke collageen type 1, wat doorgaans in het overige marktaanbod primeert.

Duivelsklauw

Harpagophytum procumbens, ook wel duivelsklauw genoemd is een kruid met een krachtige verzachtende werking bij gewrichtskwalen.

Boswellia

Boswellia serrata is een natuurlijk extract gewonnen uit de hars van de Boswellia Serrata boom, ook wel Wierookboom genoemd, met een sterk verzachtende werking bij stramme gewrichten.

MSM

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een natuurlijke zwavelverbinding die in het lichaam voorkomt en een verzachtend effect heeft bij stramme gewrichten en stijve spieren. De lichaamseigen productie neemt af met de toenemende leeftijd.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van gewrichtsvocht en fungeert als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen.

Kurkuma

Kurkuma, ofwel geelwortel, is van oorsprong in de Indische keuken een bekend ingrediënt. Vandaag de dag is het ook veel in onze westerse keuken terug te vinden. Dat is een gevolg van de trend om meer superfood te gebruiken.