artrose bij sportpaarden arti-sport global medics

Artrose bij sportpaarden

De leeftijd waarop een paard op zijn best presteert, ligt meestal rond zijn twaalfde levensjaar. Toch zijn er ook verschillende paarden die op latere leeftijd nog steeds op het hoogste niveau meedraaien. Hoe zorg je ervoor dat een oudere paard zich nog steeds ‘happy’ in zijn job voelt? Je leest hieronder enkele tips.

“Het is vooral erg belangrijk is om je paard in beweging te houden”, vertelt een paardenkinesiste. “Hoe meer je paarden stilstaan, hoe meer de spieren en gewrichten de kans krijgen om strammer te worden en dat wil je natuurlijk ten alle tijden vermijden. Je hoeft je paard daarom niet elke dag te rijden. Voldoende weidegang is zeer bevorderlijk om ge gewrichten en spieren soepel te houden. Ook zijn wandelingen of  aan de hand stappen met je paard erg goede oplossingen hem niet te hard te laten werken maar toch in beweging te houden”.

Arti-Sport bij gewrichtsproblemen

“Een goede ondersteuning voor de gewrichten kan aangevuld worden met supplementen die een verzachtende werking op spieren en gewrichten hebben zoals bijvoorbeeld Arti-Sport. Dit supplement zorgt ervoor dat de ongemakken waarmee een sportpaard geconfronteerd wordt op latere leeftijd, zienderogen verzacht worden. Het supplement is niet enkel bij oudere paarden te gebruiken, het heeft ook een preventieve werking bij jongere paarden die op het hoog niveau springen. Het product is ontwikkeld volgens de regelgeving van de FEI waardoor het geen positieve dopingtest kan opleveren”.

“Een andere tip die ik kan geven, is om ervoor te zorgen dat je oudere paard het steeds warm genoeg heeft. Zo rijd ik in de winter bijvoorbeeld altijd in met een deken totdat ik er zeker van ben dat mijn paard genoeg opgewarmd is. Begin ook pas met springen of zwaardere oefeningen als de spieren van je paard voldoende opgewarmd zijn om ongemakken te vermijden”, besluit ze.

Ontdek meer blogberichten